Om oss

Året var 1935...

Jordnäras historia börjar 1935, då Gunnar Johansson förvärvade sin första affär på Kungsgatan i Alingsås. Gunnar bedrev då dagligvaruhandel samt diverse handel för lantbruk. 1961 flyttades verksamheten till Lendahlsgatan i Alingsås.

1977 tog sonen Göran Tigerhed över affären, som då innefattade butiken på Lendahlsgatan och en filial i Killanda några mil utanför Alingsås. Göran byggde 1978 en spannmålstork och fodertillverkningsanläggning på Sävelunds industriområde strax utanför Alingsås, där JordNära idag huserar. Under Görans ledning expanderade företaget och 1984 bytte företaget till nybyggda lokaler vid Götarondellen i Alingsås. Livsmedel, hem, husgeråd, fritid, järn, trädgård och lantbruk var nu de största delarna i sortimentet.

1989 sålde Göran företaget men han startade upp en mindre verksamhet i de gamla lokalerna på Lendahlsgatan 1990, Gunnars Hörna. Den nystartade rörelsen flyttade 1991 vidare till de gamla lokalerna på Sävelunds industriområde och döptes om till JordNära för att spegla företagets affärsanda. De största delarna i sortimentet är nu hem, husgeråd, fritid, järn, trädgård och lantbruk.

Efter den senast avslutade ombyggnationen och utökningen uppgår den totala affärsytan till 10200 m2. 2009 sålde Göran bitar av företaget till de anställda som var intresserade.

VI SOM JOBBAR HÄR

Göran

VD och grundare

Gun

Ansvarig för trädgårdsavdelningen

Pernilla

Trädgårdsavdelningen

Jonathan

Trädgårdsavdelningen

Fredrik

Ansvarig för XL Bygg Alingsås, fakturor och båttrailer

Peter

XL Bygg Alingsås

Abdull

XL Bygg Alingsås

Hyatollah

Ansvarig för trädgårdsmöbler, grillar, belysning, mattor, arbetskläder/skor, gardintillbehör, badrum, vitvaror, elapparater, braskaminer och ramar

Kenneth

Ansvarig för båt, fiske, maskiner och trädgårdsredskap

Max

Ansvar för färgavdelningen

Janne

Chaufför

Rasmus

Arbete i kassa

Carina

Kassa samt ansvar för bryggeriavdelningen och Sodastream

Sanna

Ansvar för djuravdelningen & Administratör

Tobias

Arbete i butik

Mikael

XL Bygg Alingsås

Gottfrid

Jordnäras maskot

Emma

Arbete i kassa

Nilob

Arbete i kassa

Johannes

Arbete i kassa

Jordnära Alingsås